Claudiu Bleont

Un text de o frumusețe incontestabilă, care prezintă viața adevărată din spatele cortinei…”o poveste frumoasă, care merită să fie spusă altora”. 
Inceputul ambiguu, in care abundă punctele de suspensie, pare la prima vedere nesigur, ca o pagină de jurnal, dar care devine repede, exact povestea aceea scoasă din colțurile indepărtate ale memoriei, scăldată de amintiri cu reverberație inaltă care, in mod sigur te atrage incă de la primele cuvinte.
Textul te imbată, iți intră pe sub piele delicat, nu brutal, te mângâie pe suflet ca o cămașă din satin. Ai vrea să dormi și să te visezi pe scenă, ai vrea să asculți neincetat povestea de viață a artistului, o poveste pe care o citești mai intâi cu ochii minții, pe nerăsuflate, pentru ca mai apoi, să te intinzi pe covor, să inchizi ochii trupului și să o recitești in gând, să o traiesti, să o simți pulsând in inimă și sub tâmple. 
Mask off este artă! 
Este imposibil să nu te regasești uneori in gândurile, temerile sau revelațiile artistului. Asta pentru că el simte aceleași lucruri ca noi toți, insă le simte altfel. El realizează poate mai repede ca alții ce e fericirea și nu ii este frică de ce poate pierde, urmând-o. Povestea nu are totuși nimic din textele care emit filozofii de viață pretențioase. Ea vorbește simplu, direct, prin glasul actorului si muzica scenei.
 
Viața de actor este o călătorie lungă, este ca o femeie prea frumoasa, un parfum prea tare, este o muzica pe care o cânți cu ardoare.  Ea inseamnă dorințe, trăiri, ințelepciune, răbdare și iubire.
Fiecare amănunt al vieții actoricești lasă loc la interpretări, este construit exemplar din punct de vedere stilistic, iar scenariul are în fiecare act, o nuanță fină de umor, care face ca acest monolog realizat de către Claudiu Bleonț să fie o partitură perfectă pentru teatru; teatru/jazz.
19 august 2017
Spectacol inaugural la Centrul Cultural Baile Govora
_ii_IMG_8015