Centrul Cultural Baile Govora

Spre deosebire de fratele lui putin mai mare de la Constanta, fostul cazino din Baile Govora e pregatit deja sa se reincarneze in Centrul Cultural Baile Govora. Construita in 1928 ca si cazino, superba cladire din liziera parcului central Baile Govora a functionat dupa al doilea razboi mondial ca cinematograf popular. Intrat intr-un con de umbra dupa 1989, fostul cinematograf isi cauta acum o noua identitate sub tutela primariei Baile Govora. Butelier incearca in masura posibilitatilor sa puna umarul la aceasta laudabila initiativa.

Pentru inceput, cu sprijinul Butelier, Centrul Cultural Baile Govora va invita la un spectacol inaugural pe 19 august:

DG_Claudiu_bleont

Pe viitor Centrul Cultural Baile Govora isi propune sa-si deschida portile promotorilor culturali din tara si strainatate, initiativelor artistilor tineri si consacrati, maturi si obscuri sau oricaror altor variante. Pentru sugestii si propuneri*: deschisul.govorei@yahoo.com

*Din cate stim, Primaria Baile Govora a facut un efort financiar impresionant tinand cont de bugetul disponibil pentru recuperarea si reabilitarea cladirii iar Butelier se resimte si acum dupa efortul bugetar pentru concursul de arhitectura din 2016. De aceea propunerile care se termina cu “pt asta avem nevoie de xx$” vor primi probabil urmatorul raspuns: “Va asteptam cu bratele deschise deindata ce gasiti cei xx$”